lördag 30 augusti 2008

Greengate

GREENGATE
Jag har varit sugen på Greengate´s varor en tid nu, så på Formexmässan slog jag till.
Visst är deras saker helt underbara! Jag velade runt i montern såååå länge så till slut fick brorsan och svägerskan nog och gick vidare. Det kan ju inte tagit mer än max två timmar,
lite gnälligt tycker jag......
Men efter många om och men, med testande av mönster mot mönster
så lyckades jag till slut få ihop en bra "startkollektion". Bilder kommer så fort varorna kommit,
inom kort hoppas jag!
Ha en fortsatt mysig helg och njut av vårat härliga sensommarväder!

onsdag 27 augusti 2008

Budget?

Ikväll bär det av mot den stora huvudstaden! I flyg! Min flygrädsla blir ju inte mindre med åren.

Inte blir den ju bättre när det nyligen har hänt en hemsk olycka. Jag läste i en kvällstidning att det säkraste stället på ett flygplan är längst bak, men i samma tidning läste jag också att de överlevande från olyckan i Spanien satt i mitten! Betyder det att jag ska sitta nästan längst bak men ett snäpp närmare mitten? Undrar om det är fler som läst samma tidning, i så fall kommer kanske bli trångt vid utgången till flyget? Kanske ska jag springa eller i allafall småjogga?


Som sagt bär det av till Stockholm och Formexmässan! Det måste beställas mer varor till butiken. Isällskap har jag brorsan och svägerskan som har en butik i Gamla Stan.

Brorsan frågade mig: Har du lagt upp din budget?

Jag: Hur menar du?

Brorsan: Hur mycket ska du handla för?

Jag: ??????????????

Brorsan: Ja, hur mycket ljus behöver du tex? Hur många änglar räknar du med att sälja? Dukar? Kuddar?

Jag: ???????????????

Brorsan: Men Katta!!!!!

(Här börjar jag ana lite panik i hans röst)

Jag får sakliga instruktioner om att gå tillbaka till fjolårets julförsäljning och utifrån det GISSA mig fram till årets julförsäljning. Det är bara att rota fram miniräknaren och börja gissa....


Avslutar dagen med en bild från vår lilla mat+titta TV hörna. Här tillåts barnen sitta och äta de gånger de missat middagen av olika anledningar. Den kom till då mamma i huset gav upp kriget om ätandet vid TV:n. Ibland får man kompromissa.


lördag 23 augusti 2008

Händer i butiken!


Här får ni en liten tjuvkik på vad som händer i butiken. Ni som har varit här kan nog se skillnaden. Men här ska hända mer. Jag lägger in bilder efterhand. Inspirationen flödar.


Jag är sån där som älskar när hösten kommer. Känner att jag varvar ner då, alla sommarens måsten försvinner. Jag älskar klara soliga höstdagar då man kan gå i skogen och plocka kantareller, både gula och trattisar (det är så långt mina svampkunskaper sträcker sig).

Men jag älskar också (i lagom dos) regniga höstdagar då man tänder ljus,
kurar ihop sig och bara är. Underbart.
Bara vara?
Men där imellan ska man ju jobba, köra dottern till stallet, lämna, hämta på dagis,
städa, tvätta, laga mat, kolla sonen spela fotboll, vara lite social osv............

Vem försöker jag lura igentligen????????


onsdag 20 augusti 2008


Visst blev det bra, mitt växthus alltså. Jag är så himla nöjd.
Men en sak är jag lite förbryllad över, vad är det som gör att bygdens alla fjärilar och övriga insekter tycks tro att jag öppnat ett insektshotell? Lite skrämmande med tanke på att inte en enda överlever natten!
Jo förresten, för någon vecka sen medverkade hela familjen i en räddningsaktion. En liten talgoxe bars varsamt ut och fick lite vatten och frisk luft. (temperaturen i växthuset har nog inte varit under 30 gr någon gång i sommar)
Vi fick vaka över den en stund för det kändes lite riskabelt att lämna den på marken med en fullvuxen, gravid hankatt i krokarna. Men han kvicknade snart till och flög sin kos, långt bort från skräckens glashus.

tisdag 19 augusti 2008

Välkommen till min blogg!

Jaha, nu är man en bloggare. Jag smyger inte bara runt och kollar alla andras mysiga bloggar, nej nu är det upp till bevis.
Ni som inte vet så har jag haft min lilla butik på vår gård norr om Halmstad i två år nu. Min webbutik kom igång nu i sommar. Att starta företag är så roligt, att få göra något som man brinner för. Men jag brinner för min familj också. För jag har, helt ärligt, tre helt underbara barn,
på 5, 11 och 13 år.
Det kanske inte är så konstigt om man känner sig splittrad ibland?