onsdag 29 oktober 2008

Ny leverantör


Idag fick jag leverans från en ny leverantör från Danmark, Ludvig & Co.
Mysiga saker, kanske får något flytta hem till mig...


Lykta, kan man ha för många?


Den här glascylindern tycker jag om! (Märkligt, med tanke på att det är jag som enhälligt bestämmer över inköpen här.)
Mönstret som går som en krans runt blir pricken över i:et
Ett jättefint silverfat som passar utmärkt till kommer inom kort.




De här berlockerna är några av mina favoriter

Helt plötsligt blir det inte bara ett ljus,

det blir ett stileben.



Må så gott!

måndag 20 oktober 2008

Om jag vore rik...

skulle jag renovera hela huset i sekelskiftestil. Men, SUCK, jag är ju inte rik utan får nöja mig med budgetvarianter. Visste ni att det finns speciella butiker för just det, kolla in http://www.byggfabriken.com/.

Den här toastolen hade jag inte tackat nej till, men åter igen, SUCK, jag behöver inte oroa mig för det. Varför finns det så mycket vackra saker? En liten duschhimmel kan jag kanske tjata mig till, med lite kvinnlig list är det nog inte helt omöjligt.

Det här skåpet har tycker jag skulla passa förträffligt i mitt nya badrum.

Må så gott i höstrusket!

söndag 19 oktober 2008

Smutsiga telefoner

Det sägs ju att telefoner är riktiga bakteriehärdar! Lite sminkrester från oss som fuskar till oss lite solbränna vid den här årstiden förekommer ju också. Så man får lite lagom "kladdiga" displayer. Jag tog häromdagen ordentligt fasta på det där, telefoner måste ju rengöras lite då och då. Eller hur?
In i tvättmaskinen åkte den! Jag var noga med att den låg ordentligt skyddad i min bakficka på mina jeans. Det borde väl funka? (!!!!!!!!!!) En liten centrifugering fick den ju också, kanon! Renare telefon har jag aldrig haft! Men hör och häpna, det dög inte för min förnäma telefon. Den helt sonika beslöt sig för att avsluta sin tjänst hos mig. Jag som vårdar och är så rädd om min telefon. Ett gott råd är alltså att inte stoppa er telefon i bakfickan och sen köra den på 40 gr fintvätt. (inte ens fintvätt funkade alltså)
Maken åkte snällt in till stora staden och köpte en ny, MED DRULLEFÖRSÄKRING! Vad menade han med det? Trodde han att jag klantade mig? Villken fräckhet! Telefonen var ju faktiskt smutsig! Den kan ju inte vara kvinnor som designar otvättbara mobiltelefoner!
Ha en skön söndag och njut av ledigheten!

onsdag 8 oktober 2008

Nu har jag äntligen hittat den!

Ja, nu är den äntligen min. Efter års sökande, periodvis mer och periodvis inte alls, har jag alltså hittat den. Lampan med stort L. Jag har letat lite ibland i annonser, någon enstaka gång på någon auktion. Tyvärr har jag aldrig varit så förtjust i att gå på auktioner, lite synd för det hade troligtvis kortat ner mitt sökande med några år. Kanske ett framtida intresse, inte helt osannolikt.
Men häromdagen då jag kollade igenom lamporna på blocket som jag försökt göra regelbundet, var den alltså där och till ett bra pris också. Sagt och gjort, jag kastar mig bokstavligen på telefonen. Varje gång jag försöker ringa på något till salu är jag alltid för sen.
Men inte den här gången alltså.
Min prutglade make får givetvis den stora äran att följa med. Jag står tyst och tålmodigt och låter karlarna sköta sitt. Efter 19 år tillsammans har jag lärt mig att ligga lågt i prutsituationer. Han vet också i sin tur att han skulle bara våga att åka därifrån utan lampan om inte jag gett honom mitt godkännande.