måndag 26 januari 2009

Influensatider


Tre av fem, two to go! Ja, barnen ligger i influensa och det är väl antagligen bara en tidsfråga innan jag och maken däckar också. Men förhoppningsvis inte samtidigt! Det är fasan, att båda två är funktionsodugliga (är det ett riktigt ord?) För några år sen var det så, hela familjen var helt borta i influensan, vi fick turas om att kräla ut till köket och skrapa ihop lite mat till familjen. Usch! Försöker ta lite frisk luft varje dag och hoppas på att kroppen tar till sig det friska och får kraft att kämpa emot.
Ut tar jag mig också när jag ska packa upp mina nya varor. Det har kommit lite från Madam Stoltz och Ludvig o Co. Det kräver dock lite jobb innan det kommer ut på webshopen. Det ska fotas, vägas, mätas och priser ska räknas ut. Tyvärr är det lite tråkigt med prisräkningen denna gång, svenska kronan ni vet. Eller är det danska kronan som blivit värd mer? Spelar ingen roll, tråkigt är det i alla fall, för de danska varorna har stigit i pris. Det blir ju inga stora summor men dock en höjning.
Så i mellan sjuksköterskesysslorna försöker jag jobba lite med webshopen. Här kommer ett litet smakprov:

Madam Stoltz

Den här tycker jag om, den här kan man ju ha vid spisen

med lite örter och en gammal sax hängande.

En söt liten kruka från Ludvig o Co

En perfekt "gå bort present"

Må så gott och ta hand om er!

tisdag 13 januari 2009

Mässa

Jaha, då var det dags igen. På fredag kväll styr jag kosan mot den stora staden och Formexmässan. Åh, vad det ska bli roligt! Ni vet sådana där attacker man kan få ibland av shoppingfeber! Precis så känns det! Fast kom då ihåg att kontot är lite större än mitt privata shoppingkonto. (Fast privat brukar jag ju förstås inte köpa 24 st exakt likadana saker...)

Som vanligt går jag med brorsan och svägerskan. Har jag förklarat att vi inte alls har samma stil? De tycker mer om det stilrena och enkla (stilrent.............hm, kändes konstigt att skriva)
Men goda råd måste man ju kunna få av varandra ändå. Förra gången hade vi gått halva dagen då brorsan nästan lite irriterat på lillasyrran säger: Men Syrran vi försöker ju tänka som dig när du vill ha goda råd, då måste ju du kunna tycka något vi tittar på är fint!!!!!!!!
Jamen det är ju inte (fint, höll jag på att säga) så lätt!
Så jag fick ju skärpa mig och programera om mitt lilla lantliga huvud lite då och då och ge stilrena goda råd.
Kanske blir ni lika inspirerade av Miljögårdens bilder inför vår och sommar som jag?

Burkarna är jag sugen på, kannan, sockerskålen och den lilla kannan också. Den där lilla hållaren med, allt med andra ord. Varför krångla till det?

Drivbänken passar som handen i handsken i mitt växthus. Krukorna som står på locket får nog också komma och hälsa på i Harplinge.


Bokstäver! Japp!


Jag undrar om verktygen är till salu?


Stora bokstäver!!!!!!

Må så gott och godnatt!

lördag 10 januari 2009

Det som berör!

Det finns ju saker i livet som berör, mer eller mindre. Som får en att stanna upp och begrunda livet. Att faktiskt inse att man ska njuta av det man har och det som är.
En sådan sak fann jag i höstas, en blogg. Den här bloggen tittar jag till lite då och då, och gråter floder varje gång! Det gör ont långt in i själen. Tro mig, den lämnar ingen oberörd!
Så sitter ni och bloggar lite nu, kika in på http://www.jagefrisk.blogg.se/ ni kan där även gå vidare till http://www.levaidag.blogg.se/ Förbered er med näsdukar i massor.

Madeleine som startade bloggen "jag e frisk"!

Njut av livet! Här och nu!

onsdag 7 januari 2009

Mässtider!

Nu är det mässtider, det är sååå roligt. I måndags åkte jag en sväng till Köpenhamn för att se mässan där. Den var mycket mindre än vad jag trott, tur i oturen med tanke på att maken och vår äldsta dotter (Som överlyckligt följde med.) fick den stora äran att följa med. Men jag hade två st leverantörer som ställde ut, bla Madam Stoltz. Kan man minimera inköpen på Formex är det rätt skönt, det är så mycket ändå. Hjärnan går på högtryck och riskerar att koka över.
Det blev Zink, zink och åter zink, bla baljor och krukor. Jag beställde även 2 st olika diskställ som jag fått önskemål om.
Nu längtar jag verkligen till våren och jag hoppas innerligt att jag hittar mycket till växthuset!

Jag avslutar idag med att ge er ett litet smakprov på mitt nya badrum som NÄSTAN är helt färdigt. Nu väntar vi bara på att våran kran till vasken och våran rörmokare ska komma.

Frigolitlister i gamla hus är gudasänt!

I skarven mellan kakel och panel kommer våra duschdörrar!

Jag längtar!


Dimmer var ett krav!

Må så gott!