fredag 20 februari 2009

De små detaljerna

Det är det små detaljerna som gör det, sägs det.
Här har jag fotat några små detaljer i vårt hem.


Hjärtan på tråd är en favorit, den behöver inte så mycket omvårdnad.
Villket är en himla tur,
För här blir inte växter bortskämda.


Den här ängelfamiljen köpte jag för några år sen,

de representerar alla medlemmar i vår familj.



Ha en skön helg!







tisdag 17 februari 2009

Vackert väder

Villket vackert väder vi har haft idag. Solen sken från en klarblå himmel hela dagen. Fullt upp har det varit också, på förmiddagen var det stallet med dottern och hennes kompis som gällde. Jag har alltid varit lite rädd för hästar men sen mellandottern började rida för ca ......hmmm...100 år sen så har jag faktiskt börjat tycka om dem lite.
Vid middag var det som sagt strålande solsken så då passade jag på att fota för min annons i Lantliv. Man får ju lite beslutsångest när man ska avgöra villka varor som ska vara med och hur det ska stå för att komma till sin rätt, amatör som man är.
Under eftermiddagen passade vi på att ta oss bort till ett par kvävedammar ett par 100 m bort. Be mig inte om en förklaring om vad en kvävedamm är. Men någonting med vattensamlingar (småsjöar) som förbättrar jordens ph värde, tror jag. I alla fall så åkte skrillorna på och på ostadiga ben (åtminstånde jag, lillfia är nog bättre än mig nu på att åka skridskor) svängde vi om lite och njöt av soligt vinterväder.

En av många bilder till min annons.

Ta vara på er!

fredag 13 februari 2009

Skräckblandad förtjusning!

Det är så härligt och vansinnigt roligt varje gång det kommer nya varor. Jag blir som ett litet barn på julafton.
Samma strategi har jag när jag städar, jag kan inte låta bli att plocka med det roligaste,"pyntet". Villket resulterar i ett enda kaos.
En annan anledning att det blir kaos när det gället butiken är att den ligger på landet.
Små Ting´s varor står alltid helt ensamma längst in i lastbilen, i detta fall poståkeriet. Sent på eftermiddagen dök den upp. Vad får man göra då? Jo, nyfiken som man är så måste man ju se alla varor + allt måste ju in under tak innan kvällen. Det är där skräcken kommer in, eller stressen kanske jag ska kalla den. Så här såg det ut kl 19.00 i går kväll.
Jag kunde ju inte låta bli att börja sätta upp sakerna i mitt nya skåp som också kom sent på eftermiddagen


Det här blev ett Miljögården skåp



Blev det för "prydligt"?


Carpe Diem!

tisdag 10 februari 2009

Tekniskt under!

WOW! Efter många om och men har jag fått en räknare att funka. Jag har inte en aning om hur men det spelar ju igentligen inte så stor roll.
Jag längtar så efter våren! Lite löjligt med tanke på att det bara är februari. Bara tanken på att känna vårens första värmande strålar får ju en nästan att bli gråtfärdig. Jag är ingen trädgårdsmänniska men på våren är det så mysigt att börja rota runt utomhus. Elda lite och försöka få trädgården välskött, eller kanske snarare lättskött. Trivsam och lättskött det är mina drömmars trädgård. Många krukor är bra, de slipper man rensa ogräs i. Fast nu när jag tänker efter så får jag mer rensa mördarsniglar. Hu, det kanske inte gör så mycket att våren låter vänta på sig lite?

Må gott och ta hand om er!

torsdag 5 februari 2009

Äntligen färdiga!

Ja, så skönt det känns, att äntligen vara färdiga. Först och främst är vi färdiga med influensan. Phu, villken pärs! Däckade hela familjen utom maken som bara blev lite ynklig. Tur, för han fick minsann visa vad han duger till. Han har till och med kokat ärtsoppa och matat oss sjuklingar med. Sen blev det lite hämtmat också mellan varven visserligen, men han har helt klart fått godkänt!

Äntligen färdiga är vi också med vårat badrum. Det tog sin lilla tid med all väntan på våra hantverkare. Nu återstår bara det roliga med pysslet, ett par hyllor och lite smått och gott. Men inget åker upp på väggarna förrän jag vet exakt hur jag vill ha det. Här skruvas det det inte i onödan!

Det bästa med mitt badrum är ju helt klart mitt badkar.

Mitt brickbord som jag inte hittat en bra plats till passade utmärkt på badkaret.

Fina kranar har det varit svårt att hitta. Med små barn i huset ville vi helst ha en blandare. Visst är det fint med en gammeldags kran med två "rattar", en för varm och en för kallvatten. Men praktiskt är det tyvärr inte.
Duschen var ju också ett dilemma, inte alls speciellt "gammalt",
men också där väldigt praktiskt.
En kandelaber har jag alltid drömt om att få ha i mitt badrum.
Mysigt en mörkt vinterkväll, ett glas rött och ett bubbelbad.

Små människor måste ju också nå upp!

Må så gott!