I lördags blev det jordgubbspaj med Leilas goda hemkokta vaniljkräm:
5 dl mjölk 3%
1 vaniljstång (Vaniljsocker med äkta vanilj går också bra)
1.5 dl socker
7 äggulor
0.75 dl majsstärkelse
25 g osaltat smör
2 dl vispgrädde
1. Koka upp mjölk och delad och urskrapad vaniljstång. 2. Vispa socker, äggula och majsstärkelse luftigt. 3. Slå över den heta mjölken under vispning. 4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp försiktigt under vispning, så fort blandningen börjar tjockna häll snabbt över i en skål. 5. Rör i smöret och kyl krämen snabbt i isbad eller kyl. 6. Vispa grädden fast och vänd ihop med den kalla vaniljkrämen, till en fluffig sås.
Och med all de äggvitorna som blev över så fick min nya kompis göra lite maränger också.
Köksbänken fick byta plats och kom framför fönstret istället
Tänk vad lite färg kan göra!
Ha det så gott!
1 kommentar:
Kikar in hos dig idag och nujter av ditt fantastiska hem =) Hoppas att du får en underbar dag min vän Kram Tina
Skicka en kommentar