onsdag 22 februari 2012

Svart på vitt..........

eller snarare vitt på grönt!
Det har hänt att man hör: "är inte det här lanliga en modefluga?" Här har ni beviset:

Nej lantligt är ingen "fluga", det är en livsstil. Jag är jag och jag kommer aldrig någonsin bli minimalistisk. Vi har kommit till en tid med ett mycket större utbud bara. Man måste ju inte vara gullig och romantisk för att vilja ha det lantligt. Där finns det ju en stor skillnad! Personligen vill jag gärna ha det lite gulligt och romantiskt men tycker det lite mer ruffiga är superfint också! Det gäller ju att hitta sin egen nisch! Vad/vem är du?!

Igår kom en pall med varor från Ib Laursen, ROLIGT! Nytt är bla mattallrikar, sockerskål och söt gräddkanna. Jag matar ut det i webbshopen under veckan! (Om jag slipper maginfluensan som Lillfia haft i ett par dar, BLÄ!)

Må så gott!

onsdag 8 februari 2012

Jag älskar....

att baka! Speciellt efter jag efter min 40... eeh 20-års dag, då jag fick min älskade Kitchenaid. Allt blir så mycket roligare i köket när man trivs och omgivningen känns mysig. Jag har tex slängt ut alla mina fula plastskålar och använder tex numer bara Ib Laursen´s fina skålar. (De är bra kvalitet och har bra pris) De står staplade jämte spisen och hinner inte bli flottiga och eländiga för de används hela tiden :-)

Häromdagen blev det lite Semmelbak, mums!

Mandelmassan vågade jag mig på att göra själv efter hittat ett mumsigt recept hos "Kreativa frun"

2 1/2 dl sötmandel
2 1/3-3 dl florsocker
1/2 äggvita
2 tsk vatten
Skålla och skala mandeln.
Mal mandels fint i mandelkvarn eller matberedare av något slag.
Lägg den malda mandeln i en skål.
Tillsätt socker och äggvita.
Späd med med några droppar vatten om massan bli för tjock.

Jag blandade ut mandelmassan med lite grädde när jag gjorde semlorna, man kan även tillsätta lite av bullen men jag gillar när den känns krämig och mild :-)


Ha en riktigt mysig dag!